verloskundigenpraktijk Bodegraven | team (Esther, Eline, Else-Marie)

Kinkhoestvaccinatie bij zwangere vrouwen

De afgelopen maanden zijn er veel vragen gesteld over de kinkhoestvaccinatie bij zwangere vrouwen.
In de brief hieronder uitleg van de GGD Hollands Midden over de vaccinatie. Ook staat er veel informatie op de website van het RIVM.

In december van 2015 adviseerde de gezondheidsraad aan minister Schippers om alle zwangere vrouwen in Nederland een vaccinatie tegen kinkhoest aan te bieden. het doel hiervan is om kinkhoest bij pasgeborenen te voorkomen.
De minister zal later besluiten of, en hoe zij dit advies gaat uitvoeren. Pas dan wordt de vaccinatie vergoed. Als zwangere vrouwen al eerder een vaccinatie willen, dan is dat voor eigen rekening. De kosten bedragen 58,55 euro bij de GGD Hollands Midden. De geadviseerde vaccinatieperiode is tussen 27 en 38 weken zwangerschapsduur.

Voor specifieke vragen kun je bellen met de GGD reizigerszorg 088-3083325