25 okt

Informatieavonden Borstvoeding

Binnenkort zijn er weer informatieavonden Borstvoeding. Tijdens de informatieavond behandelt Tanja Brave, lactatiekundige, de informatie die je nodig hebt om een goede start te kunnen maken met borstvoeding.
Tijdens de twee uur durende bijeenkomst krijg je antwoorden op de volgende vragen;
 • borstvoeding hoe werkt het?
 • hoe kan ik mijn baby goed aanleggen?
 • hoe vaak en hoe lang geef ik de borst?
 • hoe weet ik of mijn baby genoeg krijg?
 • wanneer heb ik hulp nodig?
Data
 • 21 november 2018
 • 9 januari 2019
 • 13 februari 2019
 • 20 maart 2019
 • 24 april 2019
 • 9 mei 2019
 • 3 juli 2019
Tijd
 • 19:30 tot 21:45 uur
Kosten
 • € 10,00 partner gratis
Plaats
 • verloskundigenpraktijk Bodegraven, Vrije Nesse 34 te Bodegraven
Aanmelden
26 sep

Voorlichtingsavond over bevallen

We geven elke maand een voorlichtingsavond over bevallen,
zodat je goed voorbereid richting de bevalling kan gaan.

Ben je > 30 weken zwanger? Dan nodigen wij je,
samen met je partner, van harte uit om te komen.

De volgende dingen worden besproken:
⦁ De soorten weeën
⦁ De geboorte
⦁ De plaats van de bevalling
⦁ Wat als het anders loopt
⦁ Pijnbestrijding
⦁ Praktische zaken
⦁ De kraamtijd
⦁ Wanneer bel je de verloskundige

Data voorlichtingsavonden in 2018:
Dinsdag 9 oktober
Dinsdag 20 november
Data voorlichtingsavonden in 2019:
Dinsdag 8 januari

Plaats: Verloskundigenpraktijk Bodegraven | Vrije Nesse 24
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Aanmelden: meldt je aan via het online aanmeldformulier

01 sep

Rieke loopt stage bij ons

Vanaf 1 september tot en met 20 oktober 2018 loopt Rieke stage in onze praktijk. Rieke zit in haar laatste studiejaar van de verloskunde academie in Rotterdam.

Rieke vertelt over zichzelf:

Ik leer veel tijdens mijn stage, doordat ik zie en meemaak wat ik tijdens mijn studie heb gelezen en gehoord. Daarom vind ik het erg fijn dat ik deze kans krijg en stage mag lopen.
Ik vind het verwachten en ontvangen van een kindje heel speciaal en uniek en een van de meest bijzondere gebeurtenissen in het leven. Daarom wil ik je graag op de best mogelijke manier helpen tijdens mijn stage. In deze periode kun je mij dan ook tegenkomen bij een spreekuur of (huis)bezoek of bij je bevalling. 
Heb je vragen over mij of mijn stage, dan mag je deze altijd stellen!

Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten. 

20 jul

Zwanger in het buitenland

Zo vlak voor de zomervakantie wordt ons weer met enige regelmaat om een fit-to-fly verklaring gevraagd. Met of zonder kinderen binnen of buiten de baarmoeder wordt de hele wereld over gereisd.

Zelf heb ik drie keer zwanger Oostenrijk gezeten, tot zover geen problemen. Tijdens deze ‘wintersport’ was skiën not-done, maar ik kon best een wandelingetje in de sneeuw maken. Afgelopen winter gingen we ook met de hele familie voor een week naar Oostenrijk. Mijn schoonzus die op het moment dat we vertrokken 28 weken zwanger was mocht dit jaar de honneurs waarnemen.

Omdat ze zich na een halve week wandelen in de bergen en slapen in een ander bed wat minder lekker voelde, gingen we aan het eind van de week toch even naar de Kreissaal van het Tilak in Innsbruck. Binnen 90 minuten was ik tante!

Het neefje dat de volgende dag een Tirolse naam kreeg, moest met zijn ouders nog zes weken in Oostenrijk blijven. Na ruim anderhalve maand, mochten ze contact opnemen met de reisverzekering om het transport van de kleine Tiroler naar Nederland te regelen. En zo vertrokken de kleine Tiroler, zijn moeder, de kinderarts en ambulanceverpleegkundige per ambulance naar Nederland.

Ondertussen mag ons neefje gewoon in de maxi-cosi rondgereden worden en eindigde deze vakantie in een eind goed al goed.

Bij navraag bij de reisverzekering geven zij personeel dat zwanger is het advies om na 25 weken niet meer naar het buitenland te gaan.
Als je dan toch nog naar een exotisch oord wilt,  verzin dan van te voren of je er ook anderhalve maand wilt blijven. Bedenk of jij je verstaanbaar kan maken. Engels schijnt een wereldtaal te zijn en in de toeristische sector werkt dat ook zo, maar niet in een academisch ziekenhuis!
Realiseer je dat het ook voor de vader van het kind wenselijk is om in het buitenland te blijven, maar dat niet elke werkgever dit een goed plan vindt.
Zorg dat je goed verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland en verblijf in het buitenland bij ziekenhuisopname van familieleden.

En als je dan toch gaat en bevalt: ondertussen heb ik enige ervaring met deze Paarse Krokodil en wil ik best een uurtje met je Skypen, mocht je er niet achter komen hoe je voor een baby zonder bsn-nummer toch een reisdocument kunt aanvragen.

27 jun

Zika en zwanger op vakantie

verloskundigenpraktijk Bodegraven | zwangerschap (zwangerschapstest)

Met de zomer voor de boeg horen we de weer de meest exotische vakantieoorden voorbij komen op het spreekuur. Let bij het boeken van de reis goed op dat je naar een gebied gaat waar geen Zika virus is.

Het is wetenschappelijk bewezen dat besmetting met het zikavirus schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Daarom wordt zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden geadviseerd om met een arts de noodzaak van een reis naar gebieden waar het zikavirus voorkomt te bespreken en reizen die niet noodzakelijk zijn uit te stellen.
Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.

22 jun

Else-Marie is met zwangerschapsverlof!

verloskundigenpraktijk Bodegraven | bevalling (pasgeborene)

Vorige week is Else-Marie met zwangerschapsverlof gegaan. Haar praktijkdeel wordt waargenomen door Lia Nieuwenhuijze. Je kan Lia de komende maanden tegenkomen tijdens de spreekuren, de bevalling of in jouw kraambed. Als zij dienst heeft dan voor je dat op het ons antwoordapparaat. haar mobiele telefoonnummer is 06-5555 1403

16 mei

25 mei open huis in onze nieuwe praktijk

Ondertussen zijn we alweer drie weken aan het werk op onze nieuwe locatie. Slechts een stap van ons vorige praktijkadres. Je parkeert je auto of fiets op dezelfde plek bij ons voor de deur op de gratis parkeerplekken.

Wel hebben we grote stap in praktijkoppervlakte gedaan, zodat wij je nog beter van dienst kunnen zijn in je zwangerschap:

We hebben een extra spreekkamer gekregen! Erg fijn voor als het spreekuur iets uitloopt. Een van de twee collega’s kan dan even ‘bijspringen’ zodat je niet te lang hoeft te wachten. Of als de ‘dienstdoende verloskundige’ jou op korte termijn wil zien, maar er is geen plek op het reguliere spreekuur.

Irma Kloosterboer van Echopraktijk Woerden en omstreken heeft een (nog) ruimere echokamer gekregen. Zodat er voor jou gasten ook de mogelijkheid is om mee te komen. Irma maakt bij ons bijna alle verloskundige echo’s en is daarmee voor ons en jullie een vertrouwd gezicht. Zowel medische echo’s als een twintig weken echo, maar ook pretecho’s als een geslachtsbepaling kan Irma bij ons op locatie maken.

Daarnaast hebben we nu ook een extra ruimte voor informatieavonden. Zoals de borstvoedingscursus.

Ben je benieuwd naar het resultaat?
Vrijdag 25 mei hebben we van 16.00 uur tot 18.00 uur  open huis!

We zien je graag de 25e