Kraambedcontroles

Tijdens het kraambed komen wij enkele keren bij je thuis om jou en je kind te controleren en de eventuele vragen van jou of de kraamverzorgster te beantwoorden. Wij letten op je herstel en kijken naar de algemene conditie van de baby. Samen met de kraamverzorgster proberen wij een zo goed mogelijke start van de voeding en verzorging van je baby te geven.

Ongeveer acht dagen na de bevalling dragen we de zorg over aan je huisarts en het consultatiebureau.

Hielprikscreening

In de eerste week na de geboorte verrichten wij bij de baby de hielprik. De screening van het hielprikbloed levert belangrijke informatie op over een aantal ernstige aandoeningen. Vroegtijdige opsporing hiervan is belangrijk om schade aan de gezondheid te voorkomen of te beperken.

Meer informatie over dit onderzoek vind je op de website van het RIVM.

Los kraambed

Ben je de hele zwangerschap onder controle van de gynaecoloog geweest en wil je dat wij het kraambed thuis begeleiden geef dit dan tijdens de zwangerschap aan ons door, zodat wij gegevens van je hebben.

Als je in het ziekenhuis bent bevallen, neem dan op de dag van thuiskomst contact met ons op. Wij zullen het kraambed thuis verder begeleiden.

Aangifte

De geboorte van je baby moet binnen drie werkdagen worden aangegeven bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je baby is geboren. Hiervoor moet je een aantal documenten meenemen; het identiteitsbewijs van de aangever, het identiteitsbewijs van de moeder, en het trouwboekje of de akte van erkenning. Informeer van te voren naar de openingstijden.

Nacontrole

Tot zes weken na de bevalling mag je voor verloskundige zaken contact met ons opnemen. Wanneer je behoefte hebt aan een nacontrole kun je zelf een afspraak maken. Zeker wanneer je nog vragen over de bevalling hebt is dit aan te raden.