Nieuws

Coronavirus

De verloskundigenpraktijk Bodegraven volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Wij hebben een pagina ingericht waarop de meest actuele informatie over de maatregelen die de verloskundigenpraktijk neemt in het kader van het coronavirus.

De meest recente informatie over de verloskundigenpraktijk en het coronavirus zijn te vinden op verloskundigenpraktijkbodegraven.nl/coronavirus.

Kom alleen

De afgelopen week hebben we gemerkt dat er veel vragen zijn over het alleen bezoeken van onze praktijk.

Je partner, kinderen en/of andere personen meenemen naar de controles en echo’s is niet mogelijk!

Deze maatregel geldt voor alle ruimtes van onze praktijk, dus ook de wachtruimte. Je partner, kinderen en/of andere personen kunnen dus ook niet mee de praktijk in.

Wij hebben een pagina ingericht waarop de meest actuele informatie over de maatregelen die de verloskundigenpraktijk neemt in het kader van het coronavirus.

De meest recente informatie over de verloskundigenpraktijk en het coronavirus zijn te vinden op verloskundigenpraktijkbodegraven.nl/coronavirus.

Dunstan babytaal

Baby’s verstaan vanaf dag 1? Dat kan! Priscilla Dunstan, een Australische moeder met een bijzonder geheugen voor geluid, heeft ontdekt dat alle kinderen bij geboorte 5 geluiden maken met ieder een specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwars zit, darmkrampjes en ongemak. Deze ‘woorden’ worden veroorzaakt door reflexen van het kindje, gecombineerd met geluid. Daardoor zijn ze hetzelfde voor alle baby’s in de eerste 3 maanden van hun leven.

Tijdens de bijeenkomst leer je wat de verschillen zijn tussen de geluiden en waar je op kunt letten om ze goed te herkennen. Ook krijg je praktische tips over wat je kunt doen, bijvoorbeeld bij een vastzittend boertje of bij darmkrampjes.

De themabijeenkomst wordt aangeboden in verschillende Centra voor Jeugd en Gezin in de regio.
Je kunt je op elk willekeurig moment aanmelden. Voor actuele data, aanmelden en locaties zie www.cjgcursus.nl

Op de volgende data staat de cursus gepland:
– Ma 18 mei van 19.00-21.00 uur
– Ma 31 augustus 19.00-21.00 uur
– Ma 23 november 19.00-21.00 uur

De cursus is bedoeld voor zwangere en ouders van kinderen tot 2 maanden.

Kraamsuite / kerststal 2019

Misschien is het je al opgevallen, er valt naar binnen te gluren aan de Vrije Nesse 34. 
Het niet meer in gebruik zijnde pand van de Bodegraafse verloskundigen is sinds vorige week het decor van een ‘levensechte’ kerststal. En wel een heel bijzonder exemplaar. Een kerststal anno 2019.  De kruiken liggen al in de kribbe en de ster schittert aan de lantarenpaal. 


2000 jaar geleden ging de hoogzwangere Maria met haar verloofde op reis. Toen ze op de plek van bestemming kwamen baarde Maria haar eerste zoon, wikkelde hem in doeken en legde hem in een kribbe, omdat er geen plaats was in de herberg.Anno 2019 ontbreekt het ons in Nederland aan niets: Luxe ‘kraamsuites’ zijn ingericht om barenden van veel comfort te voorzien. 


Om een indruk te geven dat tijden zijn veranderd hebben de verloskundigen van Bodegraven een ‘kraamsuite’ annex ‘kerststal 2019’ ingericht. Kom en bewonder. Tot 6 januari brandt 24/7  het licht.


Vanaf 7 januari is het hele pand te bezichtigen. Dromers die hun droom in 2020 werkelijkheid willen laten worden en daarvoor op zoek zijn naar een mooie locatie wordt geadviseerd contact op te nemen met makelaar Riggeling of de verloskundigen die een deurtje verder zijn gaan zitten. Om je te inspireren helpen de verloskundigen je graag op weg: Volg de rode loper en je hart… Wie weet pak jij in 2020 op nummer 34 de je dozen uit. 

Voorlichtingsavond over bevallen

We geven elke maand een voorlichtingsavond over bevallen, zodat je goed voorbereid richting de bevalling kan gaan.

Ben je > 30 weken zwanger? Dan nodigen wij je, samen met je partner, van harte uit om te komen.

De volgende dingen worden besproken: ⦁ De soorten weeën ⦁ De geboorte ⦁ De plaats van de bevalling ⦁ Wat als het anders loopt ⦁ Pijnbestrijding ⦁ Praktische zaken ⦁ De kraamtijd ⦁ Wanneer bel je de verloskundige

Data voorlichtingsavonden in 2020: 7 april | 12 mei | 16 juni | 14 juli

Plaats: Verloskundigenpraktijk Bodegraven | Vrije Nesse 24 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Kosten: 10 euro (partner gratis) Aanmelden: meldt je aan via het online aanmeldformulier

Kinkhoestvaccinatie

Vanaf 16 december wordt de kinkhoestvaccinatie opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Vanaf die datum kunnen zwangeren bij de jeugdgezondheidszorg terecht om de ’22e week prik’ te halen.

Via het klantencontactcentrum van de Jeugdgezondheidszorg kun je een afspraak maken voor de vaccinatie, die na de 22e zwangerschapsweek gegeven wordt.

Het telefoonnummer van het klantencontactcentrum is 088-2542384

Ga voor meer informatie naar www.22wekenprik.nl

Tarin komt ons team versterken

Hallo allemaal,

Mijn naam is Tarin Cornelisse en ik ben sinds 2014 afgestudeerd als verloskundige. Nog elke dag geniet ik van mijn vak en ben ik blij begeleiding te mogen bieden in deze bijzondere fase!

Tarin Cornelisse
Tarin Cornelisse

Vanaf oktober 2019 ben ik als waarneemster verbonden aan verloskundigenpraktijk Bodegraven. Dit betekent dat ik de praktijk ondersteun bij drukkere periodes zoals vakanties of bijscholingen, en zien jullie mij ook losse dagen tussendoor.

Ik heb veel zin om aan de slag te gaan in de praktijk en kijk ernaar uit jullie te ontmoeten

Tot snel!

Hartelijke groet, Tarin

sport & motion

Hallo mommy’s en mommy’s to be!

Je bent zwanger of net bevallen, in beide gevallen; van harte gefeliciteerd!

Een zwangerschap en een kindje krijgen is heel mooi maar ook heel pittig, bovendien krijg je een ander lichaam! En dat is even wennen!

Tijdens je zwangerschap veranderd je lichaam enorm. Zichtbaar is dat je een dikke buik krijgt en voelbaar zijn de kwaaltjes die er bij horen. Maar wat gebeurd er nog meer met ons zwangere lichaam wat niet voelbaar of zichtbaar is? En wat kan je er aan doen?! Iedere zwangere of net bevallen vrouw zou fysiek goed begeleid moeten worden tijdens en na de zwangerschap.

Veel vrouwen willen tijdens de zwangerschap door blijven sporten andere vrouwen zijn juist bang om nog te sporten en stoppen ermee. Wat is nou juist goed om te doen, wat kan je nog wel doen en wat absoluut niet meer om kwaaltjes tegen te gaan of om te voorkomen. Wellicht maakt het je een beetje onzeker, waar doe je goed aan? Deze vragen en veel meer komt aan bod tijdens het powermama programma.

Lees verder “sport & motion”