Nieuws

Tarin komt ons team versterken

Hallo allemaal,

Mijn naam is Tarin Cornelisse en ik ben sinds 2014 afgestudeerd als verloskundige. Nog elke dag geniet ik van mijn vak en ben ik blij begeleiding te mogen bieden in deze bijzondere fase!

Vanaf oktober 2019 ben ik als waarneemster verbonden aan verloskundigenpraktijk Bodegraven. Dit betekent dat ik de praktijk ondersteun bij drukkere periodes zoals vakanties of bijscholingen, en zien jullie mij ook losse dagen tussendoor.

Ik heb veel zin om aan de slag te gaan in de praktijk en kijk ernaar uit jullie te ontmoeten

Tot snel!

Hartelijke groet, Tarin

sport & motion

Hallo mommy’s en mommy’s to be!

Je bent zwanger of net bevallen, in beide gevallen; van harte gefeliciteerd!

Een zwangerschap en een kindje krijgen is heel mooi maar ook heel pittig, bovendien krijg je een ander lichaam! En dat is even wennen!

Tijdens je zwangerschap veranderd je lichaam enorm. Zichtbaar is dat je een dikke buik krijgt en voelbaar zijn de kwaaltjes die er bij horen. Maar wat gebeurd er nog meer met ons zwangere lichaam wat niet voelbaar of zichtbaar is? En wat kan je er aan doen?! Iedere zwangere of net bevallen vrouw zou fysiek goed begeleid moeten worden tijdens en na de zwangerschap.

Veel vrouwen willen tijdens de zwangerschap door blijven sporten andere vrouwen zijn juist bang om nog te sporten en stoppen ermee. Wat is nou juist goed om te doen, wat kan je nog wel doen en wat absoluut niet meer om kwaaltjes tegen te gaan of om te voorkomen. Wellicht maakt het je een beetje onzeker, waar doe je goed aan? Deze vragen en veel meer komt aan bod tijdens het powermama programma.

Lees verder “sport & motion”

Voorlichtingsavond over bevallen

We geven elke maand een voorlichtingsavond over bevallen, zodat je goed voorbereid richting de bevalling kan gaan.

Ben je > 30 weken zwanger? Dan nodigen wij je, samen met je partner, van harte uit om te komen.

De volgende dingen worden besproken: ⦁ De soorten weeën ⦁ De geboorte ⦁ De plaats van de bevalling ⦁ Wat als het anders loopt ⦁ Pijnbestrijding ⦁ Praktische zaken ⦁ De kraamtijd ⦁ Wanneer bel je de verloskundige

Data voorlichtingsavonden in 2019: Dinsdag 29 oktober Dinsdag 10 december Data voorlichtingsavonden in 2020: nog niet bekend

Plaats: Verloskundigenpraktijk Bodegraven | Vrije Nesse 24 Tijd: 19.30 tot 21.30 uur Kosten: 10 euro (partner gratis) Aanmelden: meldt je aan via het online aanmeldformulier

Zwanger in het buitenland

Zo vlak voor de zomervakantie wordt ons weer met enige regelmaat om een fit-to-fly verklaring gevraagd. Met of zonder kinderen binnen of buiten de baarmoeder wordt de hele wereld over gereisd.

Zelf heb ik drie keer zwanger Oostenrijk gezeten, tot zover geen problemen. Tijdens deze ‘wintersport’ was skiën not-done, maar ik kon best een wandelingetje in de sneeuw maken. Afgelopen winter gingen we ook met de hele familie voor een week naar Oostenrijk. Mijn schoonzus die op het moment dat we vertrokken 28 weken zwanger was mocht dit jaar de honneurs waarnemen.

Omdat ze zich na een halve week wandelen in de bergen en slapen in een ander bed wat minder lekker voelde, gingen we aan het eind van de week toch even naar de Kreissaal van het Tilak in Innsbruck. Binnen 90 minuten was ik tante!

Het neefje dat de volgende dag een Tirolse naam kreeg, moest met zijn ouders nog zes weken in Oostenrijk blijven. Na ruim anderhalve maand, mochten ze contact opnemen met de reisverzekering om het transport van de kleine Tiroler naar Nederland te regelen. En zo vertrokken de kleine Tiroler, zijn moeder, de kinderarts en ambulanceverpleegkundige per ambulance naar Nederland.

Ondertussen mag ons neefje gewoon in de maxi-cosi rondgereden worden en eindigde deze vakantie in een eind goed al goed.

Bij navraag bij de reisverzekering geven zij personeel dat zwanger is het advies om na 25 weken niet meer naar het buitenland te gaan.
Als je dan toch nog naar een exotisch oord wilt,  verzin dan van te voren of je er ook anderhalve maand wilt blijven. Bedenk of jij je verstaanbaar kan maken. Engels schijnt een wereldtaal te zijn en in de toeristische sector werkt dat ook zo, maar niet in een academisch ziekenhuis!
Realiseer je dat het ook voor de vader van het kind wenselijk is om in het buitenland te blijven, maar dat niet elke werkgever dit een goed plan vindt.
Zorg dat je goed verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland en verblijf in het buitenland bij ziekenhuisopname van familieleden.

En als je dan toch gaat en bevalt: ondertussen heb ik enige ervaring met deze Paarse Krokodil en wil ik best een uurtje met je Skypen, mocht je er niet achter komen hoe je voor een baby zonder bsn-nummer toch een reisdocument kunt aanvragen.

Zika en zwanger op vakantie

Met de zomer voor de boeg horen we de weer de meest exotische vakantieoorden voorbij komen op het spreekuur. Let bij het boeken van de reis goed op dat je naar een gebied gaat waar geen Zika virus is.

Het is wetenschappelijk bewezen dat besmetting met het zikavirus schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Daarom wordt zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden geadviseerd om met een arts de noodzaak van een reis naar gebieden waar het zikavirus voorkomt te bespreken en reizen die niet noodzakelijk zijn uit te stellen.
Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.

25 mei open huis in onze nieuwe praktijk

Ondertussen zijn we alweer drie weken aan het werk op onze nieuwe locatie. Slechts een stap van ons vorige praktijkadres. Je parkeert je auto of fiets op dezelfde plek bij ons voor de deur op de gratis parkeerplekken.

Wel hebben we grote stap in praktijkoppervlakte gedaan, zodat wij je nog beter van dienst kunnen zijn in je zwangerschap:

We hebben een extra spreekkamer gekregen! Erg fijn voor als het spreekuur iets uitloopt. Een van de twee collega’s kan dan even ‘bijspringen’ zodat je niet te lang hoeft te wachten. Of als de ‘dienstdoende verloskundige’ jou op korte termijn wil zien, maar er is geen plek op het reguliere spreekuur.

Irma Kloosterboer van Echopraktijk Woerden en omstreken heeft een (nog) ruimere echokamer gekregen. Zodat er voor jou gasten ook de mogelijkheid is om mee te komen. Irma maakt bij ons bijna alle verloskundige echo’s en is daarmee voor ons en jullie een vertrouwd gezicht. Zowel medische echo’s als een twintig weken echo, maar ook pretecho’s als een geslachtsbepaling kan Irma bij ons op locatie maken.

Daarnaast hebben we nu ook een extra ruimte voor informatieavonden. Zoals de borstvoedingscursus.

Ben je benieuwd naar het resultaat?
Vrijdag 25 mei hebben we van 16.00 uur tot 18.00 uur  open huis!

We zien je graag de 25e!