Boek ‘Verwachtingsvol’ van Esther van Lunteren geboren

De verloskundigen in het Bodegraafs Nieuwsblad

Boek ‘Verwachtingsvol’ van Esther van Lunteren geboren
Boek ‘Verwachtingsvol’ van Esther van Lunteren geboren

BODEGRAVEN – De Bodegraafse Esther van Lunteren heeft een bijzonder boek geschreven: ‘Verwachtingsvol’. Een zwangerschapsboek vanuit een christelijk oogpunt. Het boek wordt donderdag 5 maart officieel gepresenteerd.

Zwangerschapsboeken zijn er te kust en te keur, maar een christelijk zwangerschapsboek ontbrak nog. ,,Juist tijdens een zwangerschap speelt het geloof een belangrijke rol”, vertelt Esther van Lunteren. ,,Ik heb een aantal miskramen gehad en mijn laatste zwangerschap vond ik soms spannend. Zou het weer goed gaan? Op zulke momenten had ik steun aan het geloof en dat gaf me vertrouwen dat het goed komt. Als christen zie ik God als de Maker van het leven. Daardoor maak je soms ook andere keuzes. In mijn boek laat ik lezers bijvoorbeeld nadenken over een prenataal onderzoek of 20 weken-echo, zonder moralistisch te zijn.”

‘Verwachtingsvol’ is een informatief boek dat tijdens de zwangerschap en kraamtijd als gids te gebruiken is. ,,Het boek geeft informatie over de ontwikkeling van de baby en je lichaam en tips ter voorbereiding op het ouderschap. ‘Verwachtingsvol’ biedt daarnaast een maandelijkse overdenking en Bijbelteksten en heeft een andere insteek.”
Esther heeft voor haar boek de hulp ingeroepen van deskundigen. ,,Ik heb drie zonen en weet uit eigen ervaring wel iets over zwangerschappen en ik kan schrijven, maar een medische achtergrond heb ik niet. Omdat de lezers moeten kunnen rekenen op goede informatie, heb ik de hulp van de verloskundigen uit Bodegraven ingeroepen.”
Verloskundigen Eline Merkus en Esther Kobes lichten toe: ,,We hebben alles kritisch nagelezen en waar nodig aangevuld en verbeterd, maar het is wel Esther’s boek geworden.

Omdat de lezers moeten kunnen rekenen op goede informatie, heb ik de hulp van de verloskundigen uit Bodegraven ingeroepen.”
Verloskundigen Eline Merkus en Esther Kobes lichten toe: ,,We hebben alles kritisch nagelezen en waar nodig aangevuld en verbeterd, maar het is wel Esther’s boek geworden.

‘Verwachtingsvol’ is een informatief boek waar zeker behoefte aan is.” Ook komen in het boek onder anderen een pedagoog, kinderarts en domineesvrouw aan het woord.
Voor Esther was het schrijven een bijzondere ervaring. ,,Ik ben journalist en gewend aan korte artikelen. Een boek schrijven leek soms een never ending story, maar ik ben heel trots op het resultaat dat na anderhalf jaar nu in de boekhandels ligt. Tijdens het schrijven van het boek werd ik zwanger van onze derde. Daardoor kon ik me nog beter inleven in wat zwangeren willen weten. In mijn boek komen alle gevoelens langs, aangevuld met feiten, overdenkingen en ervaringsverhalen. Kortom, een compleet boek voor tijdens de hele zwangerschap.” Verwachtingsvol is een uitgave van Royal Jongbloed en verkrijgbaar voor 29,95 euro. Een bijpassend dagboek kost 9,95 euro. Samen zijn de boeken 34,95 euro.