Tanja Brave stopt met borstvoeding voorlichtingsavonden, Esther Bakker neemt het over

In 2010 verhuisden de verloskundigen van Bodegraven van de Spoorstraat naar de Vrije Nesse. Vanaf dat moment is (voormalig) lactatiekundige Tanja Brave op deze locatie gestart met het geven van voorlichtingsavonden voor aanstaande ouders over het geven van borstvoeding. In twee uur krijgen aanstaande ouders de basiskennis en vaardigheden die zij nodig hebben om een goede start te kunnen maken met het geven van borstvoeding aan hun kindje. De afgelopen tien jaar zijn er zeker 1000 Bodegraafse aanstaande ouders bij Tanja ‘op cursus’ geweest.

Na 10 jaar draagt Tanja de voorlichtingsavond over aan Esther Bakker. Esther mag zich sinds december 2020 Lactatiekundige noemen. Een lactatiekundige is een expert op het gebied van borstvoeding. Een mooi moment voor Tanja om er mee te stoppen. Esther Lactatiekundige zal haar kennis en kunde gaan inzetten voor (aanstaande) ouders die hun kindje borstvoeding (willen) geven.

Tanja heeft altijd met veel plezier en bevlogenheid de voorlichtingsavonden over borstvoeding verzorgd. Met behulp van een Power Point presentatie, babypop en nep borst. Tanja vond het heel belangrijk dat de aanstaande vaders samen met hun zwangere partner naar de voorlichtingsavond kwamen. Het is van groot belang dat de partner de moeder steunt, coacht en helpt. Als je beide begrijpt hoe borstvoeding werkt ben je minder onzeker.

Bijna alle partners kwamen als vanzelfsprekend mee, bij twijfel aangespoord door Tanja om vooral toch samen naar de voorlichtingsavond te komen. Kwamen sommige aanstaande vaders misschien dan toch niet geheel vrijwillig mee, na afloop van de avond waren zij vrijwel allemaal erg positief en hadden zij absoluut geen spijt.

Een zwangere dame die het zelf niet nodig vond dat haar partner meekwam, schreef zich direct weer in voor de eerstvolgende voorlichtingsavond, maar nu samen met haar partner! Sommige aanstaande vaders zijn nog meer gemotiveerd dan hun zwangere partner, zo was er eens een man die al een boek over borstvoeding had gelezen voor hij naar de infoavond kwam!

Een aanstaande vader die moeilijk over te halen was om naar de voorlichtingsavond te komen, dacht dat alle aanwezige zwangeren een inspectie van hun blote borsten kregen…..Uiteraard was het ook belangrijk dat aanstaande moeders samen met hun vrouwelijke partner of een ander vertrouwd, betrokken persoon naar de borstvoeding infoavond kwamen.

Tanja hoopt iets te hebben kunnen bijdragen aan een fijne borstvoedingsperiode voor veel baby’s en ouders. Ze wenst Esther Lactatiekundige heel veel succes met haar nieuw opgestarte Praktijk. Een aanwinst voor Bodegraven en omgeving!

Kijk voor meer informatie op www.estherlactatiekundige.nl