Hoe bereid je je voor?

Voorlichtingsavond

Elke maand organiseren wij een voorlichtingsavond over de bevalling, zodat je goed voorbereid richting de bevalling kan gaan.
Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: Hoe verloopt de bevalling? Hoe ga je om met pijn? Wanneer bel je de verloskundige?
Ben je meer dan 30 weken zwanger? Dan nodigen wij je samen met je partner, van harte uit om naar de voorlichtingsavond te komen.

‘Zwangerschapsgym’

In ons praktijkgebied zijn er verschillende mogelijkheden voor het volgen van een cursus van meerdere avonden om je voor te bereiden op de bevalling. Deze cursussen met bijbehorende websites staan uitgebreid vermeld onder het kopje cursussen bij het tabblad zwangerschap.

Film

Bekijk de verkorte film ‘Jouw bevalling: hoe ga je om met pijn?’ en hoor van andere moeders en vaders wat hun verwachtingen waren en hoe zij zich hebben voorbereid op de bevalling. Professionals, zoals verloskundigen en een gynaecoloog, geven informatie over baringspijn, de meest voorkomende pijnbehandelingsmethoden en hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling.

Brochures

Ook staan op deze pagina een link naar drie verschillende folders die je ook veel informatie geven. Zeker de moeite waard om te lezen.

Welke houding past bij jou?

De folder ‘Jouw bevalling: welke houding past bij jou?’ laat met plaatjes zien in welke verschillende houdingen je kunt bevallen. Als je bijvoorbeeld staand een wee opvangt, heb je minder pijn en duurt de bevalling vaak korter dan als je liggend bevalt. Jij bepaalt in welke houding je straks je baby op de wereld wilt zetten. Het is jouw bevalling. Als je je bevalhouding(en) zelf kiest, heb je meer controle. De folder is een uitgave van de beroepsorganisatie van verloskundigen (KNOV).

De folder ‘Welke houding past bij jou?’ is door te bladeren en te downloaden op deverloskundige.nl

Hoe bereid je je voor?

De KNOV- folder ‘Jouw bevalling, hoe bereid je je voor’ beschrijft wat er met je gebeurt tijdens een bevalling en hoe je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de bevalling. De folder is een uitgave van de beroepsorganisatie van verloskundigen (KNOV) en is er in 12 verschillende talen (Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Mandarijn, Papiamento, Pools. Spaans, Turks, Portugees, Somalisch).

De folder ‘Jouw bevalling, hoe bereid je je voor?’ is door te bladeren en te downloaden op deverloskundige.nl

Hoe ga je om met pijn?

De folder ‘Jouw bevalling, hoe ga je om met pijn?’ beschrijft allerlei manieren om de pijn tijdens het bevallen te verzachten. Met en zonder medicijnen. Thuis en in het ziekenhuis. De folder is een uitgave van de beroepsorganisatie van verloskundigen (KNOV) en is er in 12 verschillende talen (Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Mandarijn, Papiamento, Pools. Spaans, Turks, Portugees, Somalisch).

De folder ‘Hoe ga je om met pijn?’ is door te bladeren en te downloaden op deverloskundige.nl

Geboorteplan

Daarnaast kan het helpen om een geboorteplan te schrijven. In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Het is bedoeld voor jezelf, je partner, je verloskundige of andere zorgverleners. Door het geboorteplan laat je zien wat voor jou belangrijk is. Degene die je bevalling begeleidt kan hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

Lees hier meer over het geboorteplan