Waar bevallen

“Het is belangrijk dat je de plek kiest om te bevallen waar jij je prettig en zeker voelt. Je mag wel, maar hoeft niet van tevoren een keuze te maken. Zelfs tijdens de bevalling kun je nog van gedachten veranderen.”

Thuisbevalling
Zolang alles medisch in orde is mag je thuis bevallen. Het is belangrijk dat er rondom het bed voldoende ruimte is voor onze spullen. Het bed moet met klossen of kratten verhoogd worden, zodat het bed minimaal 80 centimeter hoog is. Tijdens de bevalling kun je het beste aan de linkerzijde van het bed gaan liggen (gezien vanaf het voeteneinde) zodat wij links van het bed kunnen staan om je te helpen. Voor een thuisbevalling moet je 10 gewassen en gestreken stoffen luiers, 2 thermometers, een ondersteek, 2 emmers met vuilniszakken en 2 metalen kruiken in huis hebben. Verder is het belangrijk dat er stromend water, verwarming en goede verlichting is op de etage waar je wilt bevallen. Beval niet op de tweede etage en in ieder geval niet boven een wenteltrap, voor het geval je snel vervoerd moet worden naar het ziekenhuis.

Poliklinische bevalling
Wil je liever in het ziekenhuis bevallen dan gaan wij met je mee  de GezinSuites van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Daarnaast kunnen wij je verwijzen naar het geboortecentrum van St. Antonius Geboortezorg in Utrecht.
Je moet er rekening mee houden dat poliklinisch bevallen of bevallen in het geboortecentrum meestal extra kosten met zich meebrengt, informeer hiernaar bij je verzekeringsmaatschappij.

”Wij streven ernaar mee te gaan naar het ziekenhuis van jouw voorkeur.”