Borst of flesvoeding

“(Borst)voeding? Iets om goed over na te denken voor de bevalling!”

Borstvoeding
Borstvoeding vinden we erg belangrijk en daar zetten we ons graag voor in. Daarom hebben we als praktijk het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding behaald. Je kunt bij ons terecht met vragen over voeding voor de baby.
Rond de 24ste zwangerschapsweek vragen wij of je een voedingskeuze hebt gemaakt. Wij zijn voorstander van het geven van borstvoeding. Moedermelk is optimaal afgestemd op de behoefte van de baby en daarnaast heeft borstvoeding veel voordelen. De ervaring leert dat het opdoen van informatie de kans op vroegtijdig en onnodig stoppen met het geven van borstvoeding verkleind.
Er zijn verschillende mogelijkheden om meer over borstvoeding te leren:
In de zwangerschap bieden we je schriftelijke informatie aan.
ook kun je één van de borstvoedingsinformatie avonden (die door lactatiekundige Esther Bakker worden gegeven) bezoeken. Ook kan Esther specifieke vragen over borstvoeding beantwoorden.

Kunstvoeding
Het kan zijn dat je geen borstvoeding kunt of wilt geven aan je baby. Ook dan is het goed om informatie op te doen. Vraag tijdens het spreekuur om de folder flesvoeding. Kijk ook eens op deze website voor meer informatie over flesvoeding.