Consultatiebureau


Consultatiebureau
Na de kraamtijd dragen wij onze zorg over naar Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Wij streven erna om al in de kraamweek de JGZ op de hoogte stellen van de geboorte, zodat zij al in de kraamweek contact met je op kunnen nemen om een afspraak voor een huisbezoek met je maken.

Meestal komt in de tweede week na de geboorte de jeugdverpleegkundige op huisbezoek. In het eerste huisbezoek maak je kennis met de jeugdverpleegkundige. Zij doet een intake en geeft uitleg over het consultatiebureau (jeugdgezondheidszorg). Ook vraagt ze hoe het met jullie gaat.

Tot slot bekijkt de jeugdverpleegkundige je baby en soms wordt je baby ook gewogen. De jeugdverpleegkundige geeft je alle informatie die je nodig hebt. Je kunt al je vragen stellen.

Stevig ouderschap
Als je zwanger bent of pas een kind hebt gekregen, komt er veel op je af. Meestal kun je je vragen stellen aan mensen om je heen, aan de verloskundige of in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar soms heb je meer steun nodig. Dat kan te maken hebben met je eigen omstandigheden of met je eigen jeugd. Het programma Stevig Ouderschap kan je helpen. 

Kijk voor meer informatie op de website van het Centrum van Jeugd en gezin.