Nacontrole

Wanneer je kindje zes weken oud is kun je indien je dit wenst op de praktijk komen voor een laatste controle. De nacontrole is niet verplicht, maar het is toch vaak wel goed om langs te komen. Het sluit een belangrijke periode in je leven af. Wij zijn benieuwd hoe het met jullie gegaan is in de afgelopen weken en misschien kunnen we nog wat voor je betekenen. We proberen de nacontrole te plannen bij de verloskundige die de bevalling heeft begeleid.

We zijn heel benieuwd hoe het met jullie gaat. We bespreken hoe jullie de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna hebben ervaren. Er is gelegenheid om vragen te stellen en indien het nodig is, controleren wij de hechtingen, je bloeddruk en eventueel je gewicht.

Verder willen wij graag weten hoe het op dit moment gaat met de voeding en hoe het ouderschap en moederschap bevalt. Wij geven adviezen over het herstel van je lichaam en bespreken de mogelijkheden voor eventuele anticonceptie.

Tijdens deze controle zullen we ook met je bespreken of het verloop van deze zwangerschap, bevalling en kraamtijd gevolgen heeft voor een eventuele volgende zwangerschap. Wij wijzen je op het gebruik van foliumzuur en een gezonde levensstijl als je in de toekomst weer zwanger wilt worden.

Natuurlijk is er ook ruimte genoeg voor je eigen vragen.

Als je bevallen bent onder leiding van de gynaecoloog, kan het zijn dat je vanuit het ziekenhuis een afspraak voor nacontrole hebt gekregen. De nacontrole bij ons hoeft dan niet meer. Als je toch nog graag met ons een aantal dingen wilt bespreken, dan ben je natuurlijk welkom!

“Wil je op nacontrole komen? Bel dan zo’n 3-4 weken na de bevalling even voor het maken van een afspraak.”