Team

Esther Kobes
Esther Kobes

Else-Marie Verheij
Else-Marie Verheij

Eline Merkus
Eline Merkus

Verloskundigen

Wij, Esther Kobes, Eline Merkus en Else-Marie Verheij, vormen een praktijk van drie verloskundigen en zijn werkzaam in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en omstreken (Driebruggen, Hekendorp, Hogebrug, De Meije, Nieuwerbrug aan den Rijn, Papekop, Reeuwijk, Waarder en Zwammerdam).

We vormen al jaren een stabiele maatschap waarin we goede zorg voor onze zwangeren kunnen leveren. Tijdens de zwangerschapscontroles en echo’s, die plaatsvinden in ons nieuwe praktijkpand aan de Vrije Nesse 24 in Bodegraven, leer je ons drieën kennen. Bij een normaal verloop van de zwangerschap en bevalling zal een van ons je tijdens de bevalling begeleiden. Na de bevalling komen we een aantal keer bij je thuis om controles te doen.

Waarneemsters

Tijdens vakanties en nascholingen springen we voor elkaar in, zodat we nauwelijks waarneming nodig hebben en continuïteit gewaarborgd blijft. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je een waarneemster treft, hiervan houden wij je zoveel mogelijk op de hoogte.

Studenten

In onze praktijk begeleiden wij per jaar twee student-verloskundigen die studeren aan de Verloskunde Academie Rotterdam. Wij hechten binnen onze praktijk veel waarde aan het goed opleiden van deze studenten. Om de verloskundige zorg in Nederland op een hoog kwaliteitsniveau te houden, moeten we ook vanuit de praktijk ervoor zorgen dat een goede opleiding gegarandeerd kan worden. Studenten zullen dan ook regelmatig met ons meelopen, zowel tijdens het spreekuur als tijdens de bevallingen en kraamvisites. Hoe verder de student is met de opleiding, des te meer handelingen mag ze onder onze supervisie verrichten. Indien je hiertegen bezwaar hebt, kun je dit bij ons kenbaar maken en zullen wij hier rekening mee houden.

Kwaliteit

Kwaliteit vinden wij belangrijk, wij zijn actief in het volgen van nascholing en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen. Ook vinden we het fijn dat er een goede samenwerking is tussen verloskundigen uit de regio en gynaecologen. Op deze manier kunnen we een beroep op elkaars expertise doen, zodat jij de zorg krijgt die het beste bij je past.

Werkgebied

Ons praktijkgebied bestaat uit de plaatsen Bodegraven, Driebruggen, Hekendorp, Hogebrug, de Meije, Nieuwerbrug aan den Rijn, Reeuwijk, Papekop, Waarder, Zwammerdam.

Woon je niet in een van bovenstaande plaatsen, maar wil je toch graag verloskundige zorg van ons, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Spreekuuradres

In 2010 hebben wij een eigen praktijkpand aangekocht en ingericht, zodat wij een professionele werkplek hebben en jou een warm welkom bieden.
Toen in 2017 de kans zich aandiende om te verhuizen naar het pand van de buren hebben we van de mogelijkheid gebruik gemaakt. In onze nieuwe praktijk hebben nog meer ruimte gekregen in de spreekkamers, de echokamer en de wachtruimte. Daarnaast hebben we een aparte ruimte gekregen voor trainingen. En niet onbelangrijk zijn voor de praktijk volop gratis parkeerplekken.

verloskundigenpraktijk Bodegraven

Vrije Nesse 24

2411 GP Bodegraven

Spreekuren

 • Op werkdagen houden wij spreekuur vanaf 8.00 uur ’s morgens tot 13.00 uur in de middag.
 • Van 13.00 uur tot 14.00 uur hebben wij op werkdagen (telefonisch) spreekuur. Het is tijdens dit spreekuur ook mogelijk om vanaf 12 weken zwangerschap ‘het hartje’ te komen luisteren.
 • Spreekuur in de middag of avond is ook mogelijk, op wisselende dagen.

Contact

Vragen

Vragen mag je tijdens de controles stellen. Je kunt ons ook van maandag tot en met vrijdag, tussen 13:00 uur en 14:00 uur op 0172-614469 bereiken. Indien er een bevalling plaatsvindt, vervalt dit telefonisch spreekuur. Voor dringende vragen en spoedgevallen mag je uiteraard altijd met de dienstdoende verloskundige bellen.

Telefonisch spreekuur

Voor niet dringende vragen, het maken of verzetten van afspraken:

 • maandag t/m vrijdag 13:00 – 14:00 uur:
  • 0172 – 614469

Voor bevallingen en dringende zaken

 1. Bel het nummer van de praktijk 0172 – 614469
 2. Je hoort op het antwoordapparaat wie er dienst heeft

Samenwerking

Echopraktijk Woerden

Irma Kloosterboer, werkt een dag in de week bij ons in Bodegraven om echo’s te maken. Jij gaat haar een aantal keer tegenkomen tijdens de zwangerschap. Op de website van echopraktijk Woerden vind je meer informatie.

Klachten

Heb je een klacht over je verloskundige?

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met de verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

1. Bespreek je klacht met je verloskundige

Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.

2. Schakel onze klachtenfunctionaris in

Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 – 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.klachtverloskunde.nl.

Betalingsvoorwaarden

In principe declareren wij rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. Indien je niet verzekerd bent dient de betaling plaats te vinden binnen 30 dagen na factuurdatum. Indien je in gebreke blijft, zijn wij genoodzaakt een incassobureau in te schakelen. De betalingsvoorwaarden, zoals vastgesteld door de KNOV, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht d.d. 21 juni 1996, onder nummer 165/1996 is van toepassing. Je kunt de betalingsvoorwaarden aanvragen bij ons.

No-Show/ Niet verschenen op afspraak-tarief

Het komt tegenwoordig helaas  voor dat men niet op een afspraak verschijnt of niet tijdig afzegt. Gezien de drukte in de praktijk ervaren wij dit als vervelend, omdat wij dan iemand anders hadden kunnen helpen op dit tijdstip. Wij zijn daarom genoodzaakt kosten bij je in rekening te brengen, in het geval je:

 • niet verschijnt op een gemaakte vervolg afspraak, en deze niet 24 uur van tevoren geannuleerd, dan brengt de praktijk EUR 20,00 in rekening.
 • niet verschijnt op een intake, en deze niet 24 uur van tevoren geannuleerd, dan brengt de praktijk EUR 40,00 in rekening.

We zullen je dan vragen dit bij het volgende bezoek te voldoen of sturen je een factuur. Deze kosten kun je niet bij je zorgverzekeraar indienen.

Mocht je dus verhinderd zijn op de gemaakte afspraak, dan moet je dit dus 24 uur voor de geplande afspraak doorgeven.

Websites en boeken

Websites

Borstvoeding

Kraamzorg

Overig

Boeken

Zwangerschap, bevalling en kraamtijd

 • Bevallen en opstaan door Jetske Spanjer
 • Borstvoedingboek door Mary Broekhuijsen en Stefan Kleintjes
 • Duik in je weeën door C. Salome, J. de Wit, B. de Wit
 • Het grote wonder door Lennart Nilsson
 • Veilig zwanger door Beatrijs Smulders
 • Veilig bevallen: het complete handboek door Beatrijs Smulders
 • Veilig door de kraamtijd door Beatrijs Smulders