Praktijk

Ben je zwanger, of heb je een kinderwens, en ben je op zoek naar een verloskundige in de gemeente Bodegraven- Reeuwijk. en omstreken? (Driebruggen, Hekendorp, Hogebrug, De Meije, Nieuwerbrug aan den Rijn, Papekop, Reeuwijk, Waarder en Zwammerdam). Je bent van harte welkom bij verloskundigenpraktijk Bodegraven!

Ben je zwanger, of heb je een kinderwens, en ben je op zoek naar een verloskundige in de gemeente Bodegraven- Reeuwijk. en omstreken? (Driebruggen, Hekendorp, Hogebrug, De Meije, Nieuwerbrug aan den Rijn, Papekop, Reeuwijk, Waarder en Zwammerdam). Je bent van harte welkom bij verloskundigenpraktijk Bodegraven!

Zwanger zijn, bevallen en een kindje krijgen zijn unieke gebeurtenissen die heel bijzonder zijn en een grote impact hebben op jouw lichaam en jullie leven. Een periode waarin je je baby in je buik voelt groeien, en waarin jij en je partner je gaan voorbereiden op de komst van jullie kindje. 

Sinds 2005 bieden wij als team volledige zorg rondom, kinderwens, zwangerschap, echo, bevalling en kraamtijd. Onze maatschap van drie verloskundigen staat 24/7 voor je klaar om dag en nacht om jou veilige en professionele verloskundige zorg te bieden. Wij hechten grote waarde aan persoonlijke betrokkenheid en het luisteren naar jouw wens en die van je partner.

Tijdens de controle afspraken waarbij je ons afwisselend gaat zien, leer je ons alle drie kennen. Bij een normaal verloop van de zwangerschap en bevalling zal een van ons je tijdens de bevalling begeleiden. Na de bevalling komen we een aantal keer bij je thuis om te controleren hoe het gaat.

Op onze website tref je veel informatie die je nodig hebt omtrent zwangerschap, bevalling en kraambed. En mocht je daarnaast toch nog vragen hebben, dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen.

“Jouw wens en die van je partner, zorgen samen met onze jarenlange ervaring en persoonlijke en enthousiaste begeleiding, voor een vertrouwd begin”


Esther, Eline & Else-Marie
 • Op werkdagen houden wij spreekuur vanaf 8.00 uur ’s morgens tot 13.00 uur in de middag.
 • Van 13.00 uur tot 14.00 uur hebben wij op werkdagen (telefonisch) spreekuur. Het is tijdens dit spreekuur ook mogelijk om vanaf 12 weken zwangerschap ‘het hartje’ te komen luisteren. Bel wel van te voren even.
 • Spreekuur in de middag of avond is mogelijk, op wisselende dagen.

“Fijn dat je altijd terecht kan als je bijvoorbeeld even naar het hartje wil luisteren” – zwangere

Graag verwelkomen wij je in onze verloskundigenpraktijk. In 2017 deed de kans zich voor om ons praktijk oppervlakte te verdubbelen. En jou daarmee een warm welkom te bieden.

Met het oog op de toekomst hebben we deze kans met beide handen aangrepen. In onze nieuwe praktijk hebben we een nog ruimere wachtkamer en spreekkamers. De praktijk is nu ook ‘wandelwagen vriendelijk’.

Daarnaast hebben we een aparte ruimte voor voorlichtingsavonden. En niet onbelangrijk: voor de praktijk zijn volop gratis parkeerplekken.
In onze praktijk is een eerstelijns echo-centrum. Je kunt bij ons dus ook terecht voor de meeste zwangerschapsecho’s. Ook de echokamer biedt voldoende ruimte voor extra familieleden die meekomen om de baby te bewonderen.

“Prettige op de persoon gerichte verloskundige praktijk, ervaren verloskundigen met een mooie praktijk. Staan altijd voor je klaar. ” – zwangere

verloskundigenpraktijk Bodegraven
Vrije Nesse 24
2411 GP Bodegraven

Onze praktijk op de kaart

Heb je een klacht over je verloskundige?
Het is belangrijk dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Het is prettig als het contact met de verloskundige en andere professionals in onze praktijk deskundig en aangenaam verloopt. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt.

1. Bespreek je klacht met je verloskundige
Zit je met vragen? Of twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons. We nemen graag de tijd om rustig met je te praten.

2. Schakel onze klachtenfunctionaris in
Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur) via 088 – 0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.klachtverloskunde.nl.

In principe declareren wij rechtstreeks bij je zorgverzekeraar. Indien je niet verzekerd bent dient de betaling plaats te vinden binnen 30 dagen na factuurdatum. Indien je in gebreke blijft, zijn wij genoodzaakt een incassobureau in te schakelen. De betalingsvoorwaarden, zoals vastgesteld door de KNOV, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht d.d. 21 juni 1996, onder nummer 165/1996 is van toepassing. Je kunt de betalingsvoorwaarden aanvragen bij ons.

No-Show/ Niet verschenen op afspraak-tarief
Het komt tegenwoordig helaas voor dat men niet op een afspraak verschijnt of niet tijdig afzegt. Gezien de drukte in de praktijk ervaren wij dit als vervelend, omdat wij dan iemand anders hadden kunnen helpen op dit tijdstip. Wij zijn daarom genoodzaakt kosten bij je in rekening te brengen, in het geval je:

 • niet verschijnt op een gemaakte vervolg afspraak, en deze niet 24 uur van tevoren annuleert, dan brengt de praktijk EUR 20,00 in rekening.
 • niet verschijnt op een intake, en deze niet 24 uur van tevoren annuleert, dan brengt de praktijk EUR 40,00 in rekening.

We zullen je dan vragen dit bij het volgende bezoek te voldoen of sturen je een factuur. Deze kosten kun je niet bij je zorgverzekeraar indienen.

“Mocht je verhinderd zijn op de gemaakte afspraak, dan moet je dit 24 uur voor de geplande afspraak doorgeven.”

Ons praktijkgebied bestaat uit de plaatsen Bodegraven, Driebruggen, Hekendorp, Hogebrug, de Meije, Nieuwerbrug aan den Rijn, Reeuwijk, Papekop, Waarder, Zwammerdam.

Woon je niet in een van bovenstaande plaatsen, maar wil je toch graag verloskundige zorg van ons, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.Onze praktijk hecht veel waarde kwalitatief hoogwaardige verloskundige zorg in Nederland. Daarom zijn wij er trots op dat wij een opleidingspraktijk zijn. Binnen onze praktijk begeleiden wij per jaar twee student-verloskundigen die studeren aan de Verloskunde Academie Rotterdam.  
Het is een passie van ons om het ons mooie vak en onze expertise in de praktijk over te kunnen dragen op verloskundigen in opleiding. Hiermee dragen wij bij aan de noodzaak om de verloskundige zorg in Nederland op een hoog kwaliteitsniveau te houden.

Studenten zullen dan ook regelmatig met ons meelopen, zowel tijdens het spreekuur als tijdens de bevallingen en kraamvisites. Hoe verder de student is met de opleiding, des te meer handelingen mag ze onder onze supervisie verrichten. Indien je bezwaar hebt, kun je dit bij ons kenbaar maken en zullen wij hier rekening mee houden.

“Bedankt voor de afgelopen stage weken, waarin mezelf kon ontwikkelen en daarvoor ook de ruimte en de feedback kreeg die ik daarvoor nodig had. Ik heb hierdoor enorm genoten van mijn stage weken” – stagiaire

BIG-register
Een verloskundige mag in Nederland alleen haar vak uitoefenen als ze ingeschreven staat in het zogenoemde BIG-register.
BIG staat voor: Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. De Wet BIG geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen. Het BIG-register is een onderdeel van de Wet BIG.
Om ingeschreven te kunnen staan moet de verloskundige niet alleen in het bezit van een in Nederland geregistreerd diploma, maar daarnaast ook voldoende werkervaring hebben en aan voldoende nascholing doen. Dit wordt elke vijf jaar opnieuw getoetst.

Wij staan ingeschreven in het BIG-register:
Esther Kobes | 39063692803
Eline Merkus | 19052889003
Else-Marie Verheij | 79055527603
Tarin Cornelisse | 19918077103

KNOV
Onze praktijk is aangesloten bij de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen (KNOV) onze beroepsorganisatie. De KNOV stimuleert de professionalisering en kwaliteit van verloskundige zorg. Ons lijntje met de KNOV is kort: De afgelopen jaren hebben we verschillende trainingen gevolgd bij de KNOV om onze kwaliteit van zorg te verbeteren. Daarnaast zijn wij de afgelopen jaren een aantal keer betrokken geweest bij het opstellen van richtlijnen voor onze beroepsgroep. Door zitting te nemen in werk- of klankbordgroepen.

Kwaliteitsregister Verloskundigen
Ontwikkelingen in ons vak gaan snel. Daarom zijn wij actief in het volgen van nascholing en trainingen.  Wij staan allemaal ingeschreven in het kwaliteitsregister van verloskundigen.

https://www.verloskundige-hiambacht.nl/wp-content/uploads/2015/06/KNOV-keur-300x263.png

Verloskundig-Samenwerkings-Verband
Ook vinden we het fijn dat er een goede samenwerking is tussen verloskundigen uit de regio en gynaecologen. Op deze manier kunnen we een beroep op elkaars expertise doen, zodat jij de zorg krijgt die het beste bij je past.
Wij zijn aangesloten bij het verloskundig samenwerkingsverband ‘In Zwang’ die staat voor optimale verloskundige zorg in de regio Gouda en omstreken.
Ook zijn wij aangesloten bij het verloskundig samenwerkingsverband ‘Uniek’ die staat voor optimale verloskundige zorg in de regio Utrecht en omstreken.

Daarnaast hebben met regelmaat overleg met de organisaties als bijvoorbeeld de jeugdgezondheidszorg, het sociaal team van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, kraamzorg, huisartsen, fysiotherapeuten en bijvoorbeeld lactatiekundigen. Zodat ook de ‘lijntjes’ met andere zorgverleners in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kort zijn.

Drie verloskundigen verschillende karakters maar allemaal met dezelfde visie en kijk op geboortezorg. Een hecht en betrokken team dat goed afgestemd is op elkaar om op die manier zorg te dragen voor wat jullie nodig hebben. Wij stellen ons graag aan jullie voor.

Eline Merkus
Eline Merkus

Else-Marie Verheij

Esther Kobes

Waarneemster

Vanaf oktober 2019 is Tarin Cornelisse als waarneemster verbonden aan verloskundigenpraktijk Bodegraven. Dit betekent dat ze onze praktijk ondersteund bij drukkere periodes zoals vakanties of bijscholingen, en je ziet haar ook losse dagen tussendoor.

Tarin Cornelisse

Uw privacy en uw persoonsgegevens bij de verloskundigenpraktijk

Wij informerenu graag over de verwerking van uw persoonsgevens. Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. U gaat met die opslag (verwerking) akkoord door uw zorg door onze praktijk te laten uitvoeren.

Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om:

 • Uw persoongegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.  
 • Uw gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan u.  
 • Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  
 • U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek.  
 • Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen.  
 • U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan we uw gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.  
 • U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan uw gegevens in dat geval op in een inactief archief. (zie boven)  
 • U kunt bij ons bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.  
 • U krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met uw persoongegevens.  
 • Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.
 • Het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.

Online privacy

Klik hier voor ons de uitgangspunten voor uw privacy op onze website.

Onze contactinformatie

Vragen over je privacy?

Vragen mag je tijdens de controles stellen. Je kunt ons ook van maandag tot en met vrijdag, tussen 13:00 uur en 14:00 uur op 0172-614469 bereiken. Indien er een bevalling plaatsvindt, vervalt dit telefonisch spreekuur. Voor dringende vragen en spoedgevallen mag je uiteraard altijd met de dienstdoende verloskundige bellen.