Privacybeleid

  • Wie zijn we
  • Welke persoonlijke gegevens we via deze website verzamelen en waarom we die verzamelen
  • Hoe lang we jouw data bewaren
  • Welke rechten je hebt over je data
  • Waar we jouw data naartoe sturen
  • Privacybeleid verloskundigenpraktijk Bodegraven
  • Onze contactinformatie

Wie zijn we

Wij zijn de verloskundigenpraktijk Bodegraven.

Wij zijn gevestigd aan de Vrije Nesse 24 (2411 GP) in Bodegraven.

Ons website-adres is: https://verloskundigenpraktijkbodegraven.nl.

Welke persoonlijke gegevens we via deze website verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Wanneer je contact met ons opneemt via het aanmeldformulier, leggen we de persoonlijke gegevens vast die je invult in het aanmeldformulier. Deze gegevens bewaren we maximaal 3 maanden en gebruiken we voor het verlenen van zorg, bijvoorbeeld tijdens het intakegesprek.

Cookies

Deze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine, beveiligde tekstbestanden met anonieme gegevens over bezoeken aan de website. Er staan nooit persoonlijke gegevens in. Cookies vertellen alleen wat u op de website doet, niet wie u bent. Uw privacy is gegarandeerd.

Welke cookies plaatst deze website?

Als u de website bezoekt, worden de volgende cookies op uw computer, tablet of smartphone geplaatst:

  • cookies om de website goed te laten werken. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om uw voorkeuren te onthouden en cookies om gegevens over het bezoek van de website te verzamelen.
  • cookies om informatie over de bezoeken aan de website te verzamelen. Deze informatie bekijken we in het statistiekprogramma Google Analytics. Dit programma helpt ons om de website beter af te stemmen op de wensen van de bezoekers.

Cookie-instellingen

We waarderen het als u ons cookies laat plaatsen. Wilt u toch dat de website van de verloskundigenpraktijk Bodegraven geen cookies meer plaatst op uw computer? Dan kunt u de instellingen van uw browser zo aanpassen dat cookies worden geweigerd. Dat kan betekenen dat sommige delen van deze website voor u niet goed werken.

U kunt de instellingen van uw browser zo aanpassen dat cookies worden verwijderd als u de browser afsluit. Ook kunt u cookies blokkeren, maar dan werkt de website minder goed. Kijk in de instellingen van uw webbrowser.

WordPress

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaart. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Google Analytics

De verloskundigenpraktijk Bodegraven gebruikt de analysetool Google Analytics om informatie over het gedrag en de behoeftes van bezoekers van de website te verzamelen. Als u onze website bezoekt, plaatst Google Analytics een cookie op uw computer, tablet of smartphone. Google Analytics kan de gegevens uit cookies later weer raadplegen. Uit Google Analytics halen wij informatie zoals:

  • Hoe zijn de bezoekers op onze website terechtgekomen?
  • Uit welke woonplaatsen komen de bezoekers?
  • Welke informatie zoeken de bezoekers het meest?
  • Hoelang kijken de bezoekers op onze website?
  • Hoe vaak komen de bezoekers op onze website?
  • Welke webbrowser gebruiken de bezoekers?

Google Analytics gebruikt cookies om informatie over bezoeken aan de website te verzamelen. De verloskundigenpraktijk Bodegraven gebruikt de informatie uit Google Analytics alleen om de website te verbeteren. Wij geven deze informatie nooit aan andere partijen en gebruiken deze nooit voor commerciële doeleinden.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

De data van contactformulieren bewaren we maximaal 3 maanden, statistieken bewaren we voor maximaal 1 jaar.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Formulier

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden. Als je op het aanmeldformulier aangeeft informatie te willen over Moeders voor Moeders dan worden je NAW-gegevens naar Moeders voor Moeders.

Uw privacy en uw persoonsgegevens bij de verloskundigenpraktijk Bodegraven

  • Wij informeren u graag over de verwerking van uw persoonsgevens.

    Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. U gaat met die opslag (verwerking) akkoord door uw zorg door onze praktijk te laten uitvoeren.

    Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om:

      • Uw persoongegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen.
      • Uw gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan u.
      • Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).
      • U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek.
      • Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen.
      • U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg aan u verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan we uw gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker.
      • U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan uw gegevens in dat geval op in een inactief archief. (zie boven)
      • U kunt bij ons bezwaar maken als u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken.
      • U krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met uw persoongegevens.
      • Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijnen van de WGBO.

Het bovenstaande geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.

Onze contactinformatie

Vragen over je privacy?

Vragen mag je tijdens de controles stellen. Je kunt ons ook van maandag tot en met vrijdag, tussen 13:00 uur en 14:00 uur op 0172-614469 bereiken. Indien er een bevalling plaatsvindt, vervalt dit telefonisch spreekuur. Voor dringende vragen en spoedgevallen mag je uiteraard altijd met de dienstdoende verloskundige bellen.